Webbstjärnan

Webbstjärnans webbplats och bloggportal är nedstängd från och med den 1 oktober 2018. Det beror på att Webbstjärnans tävling har tagit en paus då vi arbetar på att ta fram en ny skoltävling som är ännu bättre anpassad till de nya skrivningarna i läroplanen för grundskolan kring digital kompetens. Vad det innebär för dig som har haft en webbplats genom Webbstjärnan kan du läsa längre ner på den här sidan. Digitala lektioner, där du befinner dig nu, är tillsvidare den nya samlingsplatsen för Internetstiftelsens samtliga skolsatsningar. 

En ny lärresurs för dig som ska undervisa i digital kompetens

Digitala lektioner är en öppen och kostnadsfri lektionsbank för lärare. Här hittar du färdiga lektioner för alla grundskolans stadier, både på nybörjar- och fortsättningsnivå, som du kan använda när du ska undervisa i digital kompetens i ditt ämne.

Om Webbstjärnan

Webbstjärnan startades år 2008 och har varit en del av Internetstiftelsens satsningar för att utveckla internetanvändandet i den svenska skolan. Under tävlingens tio år har nära 400 000 elever deltagit och tillsammans skapat mer än 20 000 webbplatser. I korthet har Webbstjärnan gått ut på att ge elever och lärare en möjlighet att lära sig mer om internet, webb och webbpublicering. Tävlingen har handlat om att publicera ett skolarbete på internet och närma sig rollen som producent och aktiv användare snarare är den mer bekanta rollen som konsument.

Efter ett decennium är det dags att gå vidare och vi startar nu arbetet med att skapa en ny tävling som är ännu bättre anpassad till de utmaningar våra skolor och lärare står inför i dag. Målet är att ta fram ett koncept med en tävling som har ännu tydligare fokus på digitalt skapande och digital kompetens. I och med förändringen så stänger Webbstjärnans bloggportal och webbplats därför den 1 oktober 2018.

Vad innebär det här för dig som har haft en webbplats i Webbstjärnan?

I och med att vi stängt bloggportalen kommer du få ta över kostnaderna för både domännamnet och webbhotellet (bloggen) om du önskar ha dem kvar. Det skickas en avi till dig för domännamnet (.se-adressen) på 270 kronor från Internetstiftelsens egen återförsäljare (registrar) .SE Direkt. Innehållet på din blogg stängs ner den 1 oktober och kommer senare att raderas så om du vill ha det kvar måste du kontakta Webbstjärnans kundtjänst på support@webbstjarnan.se eller 08-452 35 00, för att kunna flytta det till ett webbhotell du väljer själv. Du tar då samtidigt över kostnaden även för bloggen. Tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst för alla frågor kring förändringen och vad det innebär för dig.

Vill du få information om vår nya skoltävling?

Vill du hänga med under omgörningen och få information om vår nya skoltävling? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan!

Kristina Alexanderson sammanfattar tio år

Vad är det som gjort Webbstjärnan så populär och vad har hänt under de här tio åren? Webbstjärnans tävlingsgeneral Kristina Alexanderson summerar ett decennium, läs blogginlägget här.

Har du synpunkter på IIS Digitala lektioner?

Hör av dig till oss! Vi tar gärna emot idéer till nya lektioner och tankar om hur tjänsten borde utformas.

Kontakta oss