Fortbildning

I sommar genomförs läroplansförändringar med fokus på digital kompetens, digitalt skapande och programmering. För att hjälpa skolan att möta de nya kraven erbjuder Internetstiftelsen, organisationen bakom Digitala lektioner, kostnadsfri fortbildning för pedagoger som fått i uppdrag att handleda sina kollegor i arbetet med digital kompetens.

Nästa utbildningstillfälle är en heldagsutbildning i Stockholm den 23 augusti (FULLBOKAT). Dagen leds av Kristina Alexanderson, ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av Sveriges främsta experter på hur man kan jobba med digital kompetens i skolan.

Det blir en fullspäckad dag som ger dig en bild av vad digital kompetens innebär – både generellt och i skolan. Med utgångspunkt i vår öppna lärresurs Digitala lektioner fokuserar vi på praktiskt arbete. Du får med dig konkreta verktyg för att kunna stötta dina kollegor i arbetet med de nya läroplansskrivningarna. Dagen är också en utmärkt möjlighet att nätverka med kollegor och utbyta idéer med varandra.

Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och eftermiddagsfika. Eventuella resor och boendekostnader står du som deltagare för. Obs! Ta med en egen dator.

För vem?

Utbildningen riktar sig till dig som fått i uppdrag av din rektor att leda din skola eller kommuns arbete med digital kompetens inom grundskolan. Vi tror att du är IT-pedagog, förstelärare med fokus på digitala verktyg, IKT-lärare eller liknande.

Anmälan

Anmäl dig till en reservplats här (Öppnas i nytt fönster, anmälan sker genom Internetstiftelsens mötesplats Goto 10)

Program 

Förmiddag:

Start 08:00 Kaffe (Vill du ha en smörgås går det att köpa på Swaj Krubb och Kafé som finns på bottenvåningen)

8:30-9:20 Presentation av rapporten Lund Universitets forskningsrapport ”Sök- och källkritik i grundskolan” med Olof Sundin och Kristina Alexanderson

9:20-9:30 Bensträckare

9:30-10:15 Skolverket

Utgångspunkt är att Skolverket kommer och presenterar de nya skrivningarna i Digital kompetens och det stödmaterial de har för pedagoger kring läroplansförändringarna.

10:15-10:45 Digitala lektioner

Kristina Alexanderson presenterar kort Internetstiftelsens resurs Digitala lektioner. Vad finns på resursen och hur fungerar den?

10:45-11:15 Måns Jonasson (Internetstiftelsen) om programmering i grundskolan.

11:15-12:00 Maria Franzen (Högåsskolan) om att handleda kollegor.

Att arbeta med att stärka den digitala kompetensen i vardagen. Maria Franzen pratar om sina erfarenheter i att handleda kollegor i arbetet med att stärka den digitala kompetensen.

12:00-13:00 Lunch

Eftermiddag:

Stationsarbete kring  programmering i matematik och teknik och digital kompetens generellt samt diskussion kring hur man kan göra för att stärka arbetet med digital kompetens i vardagen och hur man stöttar kollegor.

13:00-13:45 Stationsarbete 1

14:00-14:45 Station 2

14:45-15:15 Fika

15:15-16:00 Station 3

16:00-16:30 Gemensam avslutning

Hur gör du i vardagen?

Vi sammanfattar dagen och pratar om modellen för Skolverkets moduler på lärportalen.

Praktiska detaljer

Datum: 23 augusti (FULLBOKAT)
Plats: Internetstiftelsens kontor, Hammarby Kaj 10D, Stockholm
Tid: 08:30-16:30 (kaffe serveras från kl. 8.00, smörgås finns att köpa i kaféet på plan 1)

Har du synpunkter på IIS Digitala lektioner?

Hör av dig till oss! Vi tar gärna emot idéer till nya lektioner och tankar om hur tjänsten borde utformas.

Kontakta oss